Hoe kunnen wij je helpen?

Veelgestelde vragen

Administratie

De meeste opdrachtgevers hanteren hiervoor een betaling binnen 30 dagen vanaf de factuurdatum.

Als de vervaldatum op je factuur is verstreken en je factuur nog niet is betaald, dien je contact op te nemen met de administratie van de opdrachtgever. Je kunt de contactgegevens van de opdrachtgever vinden op je factuur.

Nee, Zorg voor Balans biedt geen mogelijkheid voor voorfinanciering. Als je voorfinanciering nodig hebt, moet je zelf op zoek gaan naar een partij die dit kan faciliteren. Je kunt de opmaak en betaalinformatie van je factuur aanpassen via je Mijn ZVB-omgeving.

Als je factuur onjuist is opgesteld, stuur dan een e-mail naar factuur@zorgvoorbalans.com en vermeld daarbij het factuurnummer, wat er mis is gegaan en hoe de factuur gecorrigeerd moet worden. De administratie van Zorg voor Balans zal dit oppakken en contact met je opnemen. Zorg ervoor dat je het factuurnummer vermeldt om een snelle identificatie van de betreffende factuur mogelijk te maken.

Aanmelden

Hier kun je je aanmelden bij Zorg voor Balans. Vul je gegevens in en klik op verzenden. Je formulier wordt direct verstuurd. Zodra het formulier binnen is, nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Wil je als zzp’er via Zorg voor Balans aan de slag? Dan vragen wij van jou dat je in het bezit bent van relevante diploma’s en minimaal drie jaar relevante werkervaring.

Om als zzp-er aan de slag te kunnen, heb je de volgende documenten:

 • Diploma afgeronde beroepsopleiding in de zorg
 • Verklaring omtrent gedrag (niet ouder dan 6 maanden)
 • Uittreksel inschrijving kamer van koophandel (niet ouder dan 3 maanden)
 • Polis beroepsaansprakelijkheidsverzekering (recent)
 • Betaalbewijs beroepsaansprakelijkheidsverzekering (recent)
 • Bewijs van lidmaatschap bij een klachtencommissie
 • Kopie paspoort / ID-bewijs
 • 3 jaar relevante werkervaring
 • Optioneel; behaalde cerfiticaten / cursussen

Je kunt bij Zorg voor Balans met een buitenlands diploma wel werken. Je moet deze wel eerst in Nederland laten waarderen of erkennen. Je dient namelijk aan de kwaliteitseisen van de Nederlandse overheid te voldoen. Op de site van de rijksoverheid kun je hier meer informatie over vinden.

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/onderwijs-en-internationalisering/vraag-en-antwoord/hoe-laat-ik-mijn-buitenlandse-diploma-in-nederland-waarderen-of-erkennen

Om je in te kunnen inschrijven bij Zorg voor Balans heb je een diploma nodig. Wij adviseren je om een vervangend document aan te vragen. Dit kun je doen bij de Dienst Uitvoering Onderwijs via www.duo.nl.

Over Zorg voor Balans

Wij zijn in heel Nederland actief. Vanuit het midden van het land is Zorg voor Balans altijd dichtbij. 

Bij Zorg voor Balans kun je terecht voor opdrachten op zzp- of detacheringsbasis. Wij hebben onder andere (incidentele en periodieke) opdrachten voor het werken binnen:

 • Verpleeg- en verzorgingshuizen
 • Ziekenhuizen
 • GGZ – instellingen
 • Thuiszorg
 • Gehandicaptenzorg

Allereerst kun je via ons online Mijn Zorg voor Balans – systeem reageren op opdrachten/diensten van zorginstellingen. Ook neemt ons systeem een deel van het papierwerk uit jouw handen door bijvoorbeeld een geautomatiseerde urenregistratie en facturatie. Daarnaast hebben wij een netwerk van partners opgebouwd die je kunt inschakelen voor diverse diensten, zoals opleidingen, verzekeringen, administratie en kennis rond wet- en regelgeving.

Je kunt ons tijdens kantooruren bellen en/of mailen. Onze bereikbaarheidsdienst is 24/7 bereikbaar voor noodgevallen.

Allereerst heb je 24/7 toegang tot Mijn Zorg voor Balans en de opdrachten bij zorginstellingen die voor jou geselecteerd zijn. Ook neemt dit systeem je papierwerk uit handen en houd je tijd over voor andere zaken. Zo wordt de overeenkomst van opdracht automatisch voor je aangemaakt, kun je je urenregistratie eenvoudig bijhouden en wordt na afloop van de maand een factuur vanuit ons systeem verstuurd. Wij passen bijvoorbeeld de overeenkomst van opdracht regelmatig aan, met het oog op de laatste ontwikkelingen rond de wet DBA en webmodule.

Mijn Zorg voor Balans

Je kunt reageren op opdrachten via Mijn Zorg voor Balans. Wanneer opdrachten beschikbaar zijn, ontvang je hiervan een e-mail en/of pushmelding in de app. Vanuit deze app kun je de opdrachtomschrijving bekijken en de opdracht accepteren.

 1. Ga naar de inlogpagina van Mijn Zorg voor Balans.

 2. Klik op de optie ‘wachtwoord vergeten’.

 3. Vul je e-mailadres in.

 4. Je ontvangt een e-mail met een nieuw wachtwoord en eventueel je gebruikersnaam.

 5. Nadat je bent ingelogd, kun je een nieuw wachtwoord instellen in je profiel.

Facturen worden automatisch verstuurd in het Zorg voor Balans systeem. Je hoeft er alleen voor te zorgen dat jou urenregistraties er volledig in staan.